Exotische Lauwwarme Macedoine

Dessert

Klaar in 12 min
Moeilijkheid : 1
Exotische lauwwarme macedoine

Voor 4 personen

- 1 kleine sinaasappel
- 12 lychees
- 1 Pink Lady appel
- 8 tot 10 stuks steranijs
- 3 lepels rietsuiker
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 ecodosis water
- 4 lepels granaatappelpitten
- 2 passievruchten
- 1 snufje kaneel

Voorbereiding

1. Snijd de sinaasappels in vieren. Doe ze in een kom zonder
het sap (zet het sap dat u bij het snijden in kwartjes bekomt opzij). Pel de lychees, verwijder de pit en probeer
de vrucht niet te erg te beschadigen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne plakjes.
2. Doe de lychees, de appelschijfjes, de steranijs, de rietsuiker, het apart gezette sinaasappelsap en de ecodosis water in de snelkookpan. Sluit het
deksel, zet het ventiel in stand 1 in en laat 1 minuut garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten.
3. Neem de snelkookpan van het vuur aan het eind van de bereiding, laat de stoom via het ventiel ontsnappen en verwijder het deksel.
4. Voeg de granaatappelpitten toe, de pulp van de passievruchten en de kaneel en meng.
5. Verdeel de macedoine over aparte schaaltjes met een beetje kookvocht en dien op.