Pannenkoeken Met Rode Vruchten, Yoghurt, Gember En Munt

Dessert

Klaar in 60 min
Moeilijkheid : 1
Pannenkoeken met rode vruchten, yoghurt, gember en munt

Voor 4 personen

- 50 g boter
- 3 hele eieren
- 1 ecodosis volle melk of ½ dosis halfvolle melk (1 ecodosis = 250 ml)
- 125 g bloem type 00
- 1 snufje zout
- 2 schaaltjes rode vruchten
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 stuk gemberwortel
- Voldoende munt
- 50 g suiker
- 20 cl rum
- Poedersuiker
- 200 g buffelricotta

Voorbereiding

1. Bereid het pannenkoekenbeslag door de eieren met een snufje zout te mengen en ze in een kom los te kloppen. Zeef de bloem type T55 in een andere kom en voeg er de losgeklopte eieren aan toe.
2. Voeg alles samen en blijf roeren om klonters te vermijden. Indien dat toch gebeurt, kunt u een zeef gebruiken om deze te verwijderen.
3. Voeg de boter toe die u eerst op zacht vuur in de melk hebt gesmolten en meng met een lepel tot u een vloeibaar, glad en homogeen beslag krijgt.
4. Dek het beslag af met plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
5. Smelt wat boter in de koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de pannenkoeken. Wanneer de pannenkoeken klaar zijn, zet u ze opzij en dekt u ze af met plasticfolie zodat ze niet uitdrogen.
6. Voor de garnituur doet u de ricotta met 30 g suiker en de munt in een kom. Goed mengen.
7. Verhit intussen een koekenpan met anti-aanbaklaag, doe er de helft van de rode vruchten in, de resterende suiker en de rum en laat 5 tot 7 minuten bakken. Voeg aan het eind van de bereiding de geraspte gember toe en enkele blaadjes fijngehakte munt.
8. Dresseer de pannenkoeken door ze met de yoghurt te vullen, ze op te rollen en ze af te werken met de rode vruchtensaus, een lepel yoghurt en enkele hele stukjes fruit. Bestrooi met poedersuiker en enkele muntblaadjes.