Crème Met Gezouten Karamel

Dessert

Klaar in 30 min
Moeilijkheid : 3
Crème met gezouten karamel

Voor 4 personen

- 6 eieren (4 hele eieren + 2 eierdooiers)
- 500 ml melk
- 125 g suiker + 200 g voor de karamel
- 1 zakje vanillesuiker of een vanillestokje
- Citroenschil
- Zout

Voorbereiding

1. Bereid eerst de karamel. Giet een glas water met 200 g suiker en een snufje zout in een middelgrote pan en zet op het vuur. Zodra de karamel een mooi kleur heeft, is hij klaar. Giet de karamel in het stoofmandje en laat afkoelen.
Breng de melk met het vanillestokje aan de kook, voeg de citroenschil toe en laat trekken terwijl u het mengsel laat afkoelen.
2. Doe de suiker in een grote kom. Breek de eieren en klop ze met de suiker zoals u een omelet zou maken. Voeg de lauwe melk toe en meng goed. De bereiding moet een vloeibare consistentie hebben.
Giet de bereiding al zevend in het gekaramelliseerde stoofmandje. Laat een marge van twee centimeter en sluit het stoofmandje met het deksel, zodat de stoom de crème niet nat maakt.
3. Doe een ecodosis water in de pan. Zet het stoofmandje in de snelkookpan en laat de crème 20 minuten garen nadat het ventiel is beginnen te fluiten. Laat afkoelen, open de snelkookpan en verwijder het stoofmandje. Dek af met plasticfolie.
4. Zet in de koelkast en laat afkoelen.
Giet de crème in de borden en dien op.